In Nederland wonen de langste mensen ter wereld. Gemiddeld zijn de mannen 1 meter 83 en de vrouwen 1 meter 70. Het is een ongelukkig toeval dat ik net in dit land als meisje van krap 1 meter 55 mijn wieg had staan. Nu is Nederland ook het land met een van de beste sociale voorzieningen, onderwijs en zorg in de wereld, dus je hoort mij absoluut niet klagen, maar qua lengte is het een beetje onhandig. Ik heb een keer een vriendje gehad die 1 meter 90 was (niet eens superlang voor een man) maar we zagen er wel uit als een kolderiek duo. Dat het daardoor is uitgegaan is overdreven. Wel was het een van de dingen die in de optelsom van redenen waarom het niet werkte tussen ons. Maar goed, ik dwaal af. Deze blog schrijf ik om mijn ervaringen te delen als klein meisje in een land met de langste mensen ter wereld. En ik geef een paar tips voor mijn mede-hobbits!

Hakken zijn niet voor iedereen

Wat een kleine vrouw voor heeft op een kleine man, is dat een kleine vrouw een beetje kan corrigeren voor haar lengte. Hakken voor mannen zijn immers (helaas) nog geen wijdverbreid fenomeen. Onzeker als ik was, begon ik dan ook al vanaf groep acht met het dragen van hakken. Schoenen met absurd hoge plateauzolen of pumps met een eveneens veel te hoge hak. Die plateauzolen pasten niet echt bij mijn identiteit. Ik was een redelijk normaal meisje en die hele hoge schoenen zijn qua stijl toch meer iets voor de excentriekelingen onder ons. Van de pumps kreeg ik na een paar uur erg last van mijn voeten en hielen. Dat was het me nu ook weer niet waard.

Een tip voor kleine mensen

De beste tip die ik kleine mensen kan meegeven is: accepteer je lengte en ga het niet te geforceerd compenseren met schoenen die niet bij jou passen. Ik compenseer mijn kleine 'schattige' figuur nu niet meer met ongemakkelijk hoge schoenen. In plaats daarvan draag ik stoere schoenen om te compenseren voor mijn schattigheid. Ik kan alle kleine meiden het merk sendra aanraden. Zij verkopen laarsjes met een kleine hak (scheelt toch alweer een centimeter of drie), maar veel meer dan letterlijke lengte groei ik figuurlijk door deze schoenen. Ik voel me stoer in deze laarsjes en daardoor vorm ik een grotere persoonlijkheid dan de onzekere ik met de veel te hoge pumps. Ook Toral shoes kan ik aanraden. Ze verkopen niet alleen laarsjes, maar ook sneakers met een iets hogere hak. Mogelijkheden te over om een stukje groter (letterlijk of figuurlijk) te worden, maar niet ten koste van alles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *